Monday, 23 December 2013

Sunburn ~~ Petua Please!!

Assalammu'alaikum wbt..

Argghhhh...tension bila tengok cermin..muka dah sunburn. Tangan lagi la gila-gila sunburn.. Bukan tanned lagi dah macam roti bakar dah ni huuu ~ ~ Dan bermula la episod menyapu segala bagai losyen dan krim dah nak bagi cerah balik kulit tangan ni. Ni semua gara-gara aktiviti outdoor ditengah cuaca panas matahari tegak atas kepala.. Aktiviti di laut pulak tu bertambah-tambah lagi la tahap kepanasannya. Seharian aktiviti di laut mula-mula Island Hopping 4 jam.Tak puas lagi sambung Mangrove Tour plak 4 jam..huhuhu..memang best tak ingat dah tangan nak sunburn ke, yang ingat enjoy jaa hehehe..Nanti Dian cerita la kisah di Langkawi Part 2.. Tak ada mood lagi.

Ada sesiapa tak yang tahu cara nak normalkan balik kulit yang sunburn..Kalau cerah putih tu mustahil la kan but at least kulit kembali ke tona asal..Rimas plak perhati tangan kanan tak sama tona dengan tangan kiri..tak tau pasaipa. Ni dah sapu losyen Garnier Body Light EXTRA tak tau la berkesan ka dak..Kawan-kawan tau tak macam mana nak settle masalah Dian ni?? Please help me ~ ~

3 comments:

  1. ada orang kata lumur dengan buah tomato.dian ce try test mane tau berkesan

    ReplyDelete
  2. kulit tan kan cantik pe.....

    ReplyDelete
  3. Anony 1: Sorry tak perasan ada comments kat entry ni..lumur dengan tomato tak penah buat lagi..tapi lumur dengan limau kasturi dah buat..wangi ja hehehe

    Anony 2: kulit tan certain orang ja yang nampak cantik..lumrahnya wanita ni memang suka kulit putih gebus hehe

    ReplyDelete