Saturday, 10 June 2017

Anakanda Tercinta

Assalammu'alaikum wbt..

Salam 15 Ramadhan 1438h.. Sekejap nye masa berlalu.. Dah separuh bulan ramadhan pergi berlalu meninggalkan kita..Rasa sedih plak memandangkan kesedaran akal fikiran ni sesungguhnya diri ini sangat kurang mengambil kesempatan mendekatkan diri pada Allah..Kesibukan duniawi kadang kala menjadi alasan rapuh untuk beribadah pada Dia yang MAHA ESA. Sebak plak rasa sedangkan dosa2 mengunung tinggi..

To my sahabat di alam maya..kita tak pernah bersua muka..tak pernah bertentang mata tapi semoga jalinan kenalan ini tak terputus selamanya. Ada masa terluang saya akan singgah di blog2 sahabat yang lain sekadar silent reader. Semoga kakak2 adik2 sihat selalu, diberkati umur, diterima amal ibadah, dirahmati, diampuni dosa2 dan diangkat segala doa2 kalian di bulan yang penuh barakah Ramadan al kareem..

Harini Dian duty counter ingatkan sambil2 tu boleh buat keja yang hakiki guna sistem ni. Unfortunately sistem down plak 😞 So Dian ada masa la jenguk blog ni n tetiba terasa nak menaip hehehe..

Puasa tahun lepas alhamdulillah dapat puasa penuh sebabkan selepas melahirkan putera sulung tu elok2 je nifas berhenti before Ramadhan..Tahun ni belum tentu lagi 😎 hahaha.. Harini nak sematkan beberapa picture2 putera tersayang kat blog ni..Muhammad Izz Fayyadh nama anakanda Dian dan suami..Anak yang dinanti-nantikan selama 4 tahun. Sebak bila fikirkan dugaan 4 tahun tu.. Allah je yang tahu. Setiap apa yang Allah tetapkan pada kita tak kiralah yang baik atau yang sebaliknya sebenarnya adalah hikmah supaya kita yang diberi akal dan fikiran ni bijak mengatur langkah untuk bertindak atas setiap apa yang Allah beri..Baik buruk semua tu ujian daripada Allah untuk hambanya.

Oklah emosional plak kannn..ni gambar2 Izz now dia dah 1 tahun 2 bulan..
  

3 April 2016 Jam 7.06 am .. Muhamad Izz Fayyadh 7 jam selepas dilahirkan πŸ˜ŠπŸ’–πŸ’•


7 April 2016 (5 hari) - Izz memang suka senyum time tido.. Apalaaa yg dimimpinya😊


8 April 2016 (6 hari) - Exercise dulu!! Sampai terkeluar mitten dia hehe

10 April 2016 (8 hari) - Posisi tidur sampai sekarang still mcm tu


31 Ogos 2016 (5 bulan) πŸ’ - Abg sado kau ado?? Hehe 😬

Ok tu je la untuk harini..Muhammad Izz Fayyadh nanti kalau panjang umur mama upload lagi ye..gambar Izz penuh space hp dah. Be a good son n jadi anak yang soleh ye sayang..

Untuk sahabat2 TTCian, don't ever2 give up. Doa banyak2 di bulan penuh barakah ni percaya pada Allah bersangka yang baik2 pada Allah..Setengah jam sebelum berbuka puasa please doa banyak2 minta pada Allah kerana Dia MAHA KAYA..Mintak la apa pun.. Dian doakan semoga Allah terima doa2 kalian semua..Amin..

Mohon sahabat2 doakan juga untuk anakanda Dian semoga menjadi hamba Allah yang cemerlang dunia akhirat..TQVM semua..Love u all so much πŸ’˜

Maksud nama Muhammad Izz Fayyadh:

Muhammad = Yang terpuji / Praiseworthy
Izz = Kekuatan, Kemuliaan, Kuasa / Glory, Power
Fayyadh = Murah hati, Dermawan / Generous, Philanthropist

Semoga ianya doa yang berpanjangan untuk anakanda tersayang. amin..