Wednesday, 1 January 2014

Alhamdulillah Rezeki Awal Tahun!!

Assalammu'alaikum wbt.

Hari ni dapat sms dari Bank Islam..duit sebanyak RM sekian-sekian dikreditkan ke akaun Dian. Eh???? Duit apa pula ni?? Setahu Dian bonus masuk esok 2hb.. So jadi detective conan jap hehehe pi menyiasat kat unit kewangan. Depa pun tak tau yang duit bonus dah masuk. Duk kata esok masuk.. Alhamdulillah memang betul duit bonus 2014 dah masuk hari ni. Syukur pada Allah atas rezeki yang diberi. Even setengah bulan gaji pun alhamdulillah daripada tak dapat apa-apa.

Planning Dian nak pi klinik untuk check apa masalah Dian dan suami.. Dah nak masuk tahun ketiga ni Dian rasa dah tiba masa kami buat pemeriksaan lanjut untuk mengetahui samaada kami ada masalah untuk mendapat zuriat ataupun kami tak bermasalah cuma belum sampai rezeki. Dian dah pernah scan masa usia perkahwinan menginjak setahun lebih. Dian minta doc buat scan takut ada masalah cyst ataupun fibroid. Dian buat di Klinik Dr. Husna di Taman Ria Sungai Petani.. Doc islam perempuan..Sangat ramah..Dia tanya last period Dian dan dia cadangkan Dian ambil Ovinum start hari kedua selepas period. Dian minta doc scan untuk tahu takut ada masalah lain so doc pun scan.. Alhamdulillah dia kata tak sebarang ketumbuan cyst ataupun fibroid. Period Dian pun teratur setiap bulan so doc suggest ambil ubat dan buat suami kena buat pemeriksaan semen. Tapi Allah maha menentukan..Masih belum tiba rezeki kami. So in sya Allah this time nak berjumpa dengan doc pakar untuk pemeriksaan lanjut.

Ohh by the way before Dian terlupa, Dian nak ucapkan SELAMAT TAHUN BARU 2014!!! Semoga segala yang dirancang pada tahun ni dirahmati Allah dan berjalan dengan lancar. Semoga doa2 kita Allah makbulkan. Wish all of you **Happiness** **Prosperity** **New Born Baby!!**  



**Berdoa semoga semuanya baik-baik belaka dan semoga Allah permudahkan jalan** 

No comments:

Post a Comment