Thursday, 26 November 2015

Pengalaman IUI Kali Kedua

Assalammu'alaikum wbt

Lamanya masa nak sambung balik cerita fasal IUI yang dian buat untuk kali ke-2. Alhamdulillah dian dah proceed IUI untuk kali kedua pada 29 Januari 2015 yang lepas..Lama kan baru nak cerita haha. Dah nak masuk 2016 pun.. Takpela share pengalaman apa salahnye an an an.. 

Untuk 2nd IUI yang dian dah buat, apa yang boleh dian share procedure sama je cuma kali ni mentally dah prepared sebab dah pernah lalui untuk kali pertama dulu..Untuk kali ni still masalah nak masukan tiub..Dan still macam dulu Dian bleeding..Tapi alhamdulillah proses IUI berjalan dengan baik walaupun ada masalah-masalah tersebut..After IUI tu yess still berharap tapi tak la menggunung harapanya sebab tak nak terlalu kecewa..

And the result.......Jeng..jeng..jeng..................

Sesungguhnya Allah itulah yang maha menjadikan lagi maha menghidupkan. Kepada Dia kita memohon dan tawakal..Usaha kami suami isteri masih belum berhasil..Doa kami belum dimakbulkan kerana belum tiba masanya untuk kami menimang cahaya mata..Dian dan suami dapat terima..Yang penting kami dah berusaha..Doktor suggest untuk next appointment for TVS and IUI..Usaha lagi ye Dian.....  :)


3 comments:

  1. in sha Allah...jgn putus asa...sy br je buat iui kali pertama pada 27/11/2015.'dua mggu lg blj cek result .doakan sy yek

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq awak sudi singgah..ye x pernah berputus asa..Semoga IUI awak dan suami berhasil..Semoga Allah makbulkan doa kalian berdua :)

      Delete
  2. in sha Allah...jgn putus asa...sy br je buat iui kali pertama pada 27/11/2015.'dua mggu lg blj cek result .doakan sy yek

    ReplyDelete