Monday, 15 July 2013

Alhamdulillah Ya Allah

Assalammu'alaikum

Alhamdulillah syukur atas nikmat Allah..Hari ni 15 Julai 2013 bersamaan 6 Ramadhan 1434 genaplah 2 tahun usia perkahwinan saya dan suami tercinta..Awal pagi tadi selepas bersahur dan duk tunggu masuk waktu subuh, suami hantar mesej "SLMT ULANG TAHUN PERKAHWINAN KITA..SMG HUBUNGAN KITA KEKAL SLAMNYA N DPEROLEH ZURIAT..AMIN.."

Hati rasa happy sangat even dengan mesej ringkas macam tu cukup untuk saya tahu dia ikhlas dengan apa yang dia katakan..2 tahun usia ikatan akad nikah kami berdua ramai yang kata "OOO BARU 2 TAHUN"..pada saya 2 tahun memang tak lama tapi 2 tahun itu terasa bagai sangat lama bilamana kita menanti sesuatu yang belum pasti..Namun alhamdulillah tak ada sesiapa pun ahli keluarga terdekat mengasak kami dengan soalan-soalan klise "BILA NAK ADA ANAK NI??" Cuma kadang-kadang ada segelintir mulut-mulut yang tak dapat nak ditutup bertanya soalan-soalan yang kadang kala menyentuh hati..dan soalan-soalan itu keluar dari mulut sahabat sendiri..tapi tak apa la coz ramai juga sahabat yang memberi kata-kata semangat. Terima kasih ye sahabat :)

Apa-apa pun tak mo sedih-sedih harini hehehe. Di hari ulang tahun perkahwinan pun tak dapat nak jumpa suami coz dia sibuk dengan "MORE" di rumah dan saya sibuk dengan kerja-kerja office dan kerja edit mengedit di rumah..hujung minggu ni je la yang ada untuk celebrate anniversarry..Semoga Allah memberkati hubungan kami berdua dan semoga Allah memberi kami peluang menjadi bonda dan ayahanda in sya Allah..mudah-mudahan dimakbulkan..

Terima Kasih Ya Allah...

No comments:

Post a Comment