Monday, 19 January 2015

Bila Hobi Lama Bertandang Kembali

Assalammu'alaikum wbt

Baru selesai Majlis Pengkisahan Sejarah : Sejarah Ancaman Keselamatan Dari Perspektif Tan Sri Abdul Rahman bin Ismail. Lega rasanya bila sesuatu kerja tu berjalan lancar dan selesai..Laaapangg dada :)

Sebenarnya dua tiga hari ni menyepikan diri dari blog coz hobi lama datang balik..Dulu masa sekolah rendah dah pandai kait mengait sebabkan mak Dian rajin buat macam-macam dengan mengait. Dari alas meja sampai la dalam ven abah pun penuh dengan hasil tangan dia..Tu yang berjangkit sedikit ilmu mengait kat Dian. 

Last year ada staf cleaner kat opis ni bagi benang kait satu plastik sebabnya dia tak pandai kait. Dah lama benang tu tak terusik so datanglah balik semangat nak kait.. Dian tak la pandai sangat setakat buat yg simple2 jer. Alkisahnya ada pula kawan-kawan nak buat tempahan untuk baby dorang.. Hahahaha kita ni baru nak ingat balik step2 depa dah mintak nak tempah. Adehhh...memang tak ada keberanian nak buat. Lagipun tu hanya hobi mengisi waktu lapang coz Dian jarang tengok TV. Hopefully dapat belajar macam-macam patern crochet ni..Lama tinggai memang lupa.. 

Dah Juai :)

Baby Blanket Crochet ni x siap lagi..Tp dah ada orang booked :)



#Benang kait dah mahai la ni huhuhu.. Red Heart sangat cantik benang2 tu tapi harga pun cantik

#Jarum pun dah banyak hilang..Kena cari lain la jawabnya...

2 comments:

  1. cantiknya dian...pandai dian jahit :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah masih belajar mengait ni..Tq ST ;-)

      Delete